Πριν από ένα περίπου χρόνο η Microsoft αποφάσισε να δώσει δωρεάν στους κατασκευαστές το λειτουργικό της σύστημα για συσκευές που δεν υπερβαίνουν τις 9΄΄. Η στρατηγική αυτή παράλληλα με το γεγονός ότι τα νέα Wndows Phone 8.1 κυκλοφορούν με on screen buttons αύξησε τους κατασκευαστές οι οποίοι αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια νέα Windows συσκευή και συγκεκριμένα ένα Windows κινητό στους 50.
Ανάμεσα στους αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως είναι η HTC και η LG, αλλά και μικρότεροι κατασκευαστές όπως είναι η Archos, η Blu, η Kazam και η Yezz

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από άποψη  κόστους, η παρουσίαση μίας Windows συσκευής μετά την κίνηση της Microsoft είναι το ίδιο φτηνή με την κυκλοφορία μίας Android συσκευής.

 

Η αλήθεια είναι πώς δεν είναι ακόμα σαφές πώς επιδιώκει να βγάλει κέρδη η Microsoft από την δωρεάν διάθεση του λειτουργικού της συστήματος, αλλά όλα δείχνουν ότι το κύριο μέλημά της δεν είναι η άντληση κεφαλαίων από την πώληση αδειών αλλά η καθιέρωση του λειτουργικού της συστήματος ως ένα ανταγωνιστικό και υπολογίσιμο λογισμικό. Τα Windows 10 είναι το επόμενο βήμα το οποίο θα ακολουθήσει η εταιρεία για να δείξει ότι ήρθε και θα μείνει και σε φορητές αλλά και σε σταθερές συσκευές.

 

πηγή: pestaola