Μπορεί να χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από δυο δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά φαίνεται πως τελικά θα δούμε το Minecraft στη νέα γενιά των Windows και Windows Phone.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Phil Spencer, επικεφαλή του τμήματος Xbox της Microsoft, δεν είναι μακρυά η μέρα που θα δούμε τα δημοφιλή τετραγωνάκια να πλημμυρίζουν τις οθόνες των WP αλλά και να ”αγκαλιάζουν” την metro εμφάνιση των Windows 8.1 . Ο Spencer απάντησε με ένα λακωνικό ” yes” , σε ερώτηση που του έγινε στο Twitter για το αν η Microsoft σκοπεύει να φέρει το παιχνίδι φαινόμενο στα δικά της OS.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα ανακοινώθηκε η εξαγορά από τη MS της σειράς Minecraft καθώς και ολόκληρης της Mojang ( το στούντιο που δημιούργησε το παιχνίδι ) έναντι 2.5 δις δολαρίων. Η είδηση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα είχαν δηλώσει στο παρελθόν οι δημιουργοί του παιχνιδιού , οι οποίοι απέρριπταν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να φτιάξουν μια έκδοση του παιχνιδιού που να εναρμονίζεται με την νέα φιλοσοφία των Windows και να την διαθέσουν μέσω του Windows Store .

Πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2012, ο δημιουργός του Minecraft Markus “Notch” Persson , με ανάρτηση του στο προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter είχε ουσιαστικά επιτεθεί στη MS όταν εκείνη επιχείρησε να φέρει το Minecraft στα W8.

 

Φαίνεται όμως πως πάρα τις μεγαλεπήβολές δηλώσεις , αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ρήση ” Τη Μιcrosfot πολύ εμίσησαν, το χρήμα ουδείς!”. Για την όποια αξία ωστόσο έχει , αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Persson , όσο και οι άλλοι δυο βασικοί ιδρυτές της εταιρείας θα αποχωρήσουν από τη Mojang μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά .