Αναμφισβήτητα ο IE είναι ο πιο διαδεδομένος φυλλομετρητής για τους υπολογιστές με μερίδιο αγοράς που αναλογεί στο 47% που τον καθιστά πρώτη επιλογή για πολλούς χρήστες για να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο. Η Microsoft προσπαθεί με συνεχούς τρόπους να βοηθήσει τους χρήστες να ανανεώσουν των Internet Explorer στην πιο νεότερη έκδοση, για μια πιο γρήγορη αλλά και προπάντων ασφαλέστερη περιήγηση στο web.

Τα τελευταία χρόνια ο διάσημος περιηγητής έχει αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς και η τελευταία έκδοση του Internet Explorer ανέρχεται στην έκδοση 11, που φέρνει πολύπλευρες αλλαγές και βελτιώσεις. Προπάντων αλλαγές υπάρχουν σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα, η αξιοπιστία αλλά και η προσθήκη νέων HTML & CSS τεχνολογιών.
Η Microsoft καλεί τους χρήστες να αναβαθμίσουν στην νεότερη έκδοση του φυλλομετρητή αλλά και να εξασφαλίζει ότι τα νεότερα λειτουργικά συστήματα θα υποστηρίξουν με ομαλότητα την νέα έκδοση. Επίσης καλεί τους Web developers και τους προγραμματιστές να ανανεώσουν τα πρωτόκολλά και τις τεχνολογίες, που κατασκευάσανε τα sites τους έτσι να υποστηρίζουν τους πιο πρόσφατους browsers όπως ο Internet Explorer 11, Firefox 30, Chrome 36 και Safari 7.

Επιπλέον η ομάδα ανάπτυξης του Internet Explorer, θα σταματήσει να εργάζεται για την υποστήριξη των παλιών εκδόσεων του, όπως οι εκδόσεις του φυλλομετρητή 7, 8 αλλά και 10 για να συγκεντρωθούν στην εξέλιξη του Internet Explorer 11.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι χρήστες και οι εταιρίες θα πρέπει να έχουν αναβαθμίσει των IE στην πιο πρόσφατη έκδοση καθώς τις πρώτες μέρες του 2016 και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου δεν θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη εάν δεν είναι στην πιο πρόσφατη έκδοση του φυλλομετρητή που μπορεί να υποστηρίξει το λειτουργικό σύστημα.
Για παράδειγμα για όσους έχουν Windows 8.1 και Windows 7 με Service Pack 1 θα πρέπει να έχουν τον IE 11 ενώ για όσους έχουν Windows Vista με Service Pack 2 θα πρέπει να έχουν τον IE 9. – Στο σημείο αυτό πρέπει να σας ενημερώσομε ότι στα Vista είναι διαθέσιμος μόνο ο ΙΕ 9 και δεν είναι δυνατή αναβάθμιση στον 11, η Microsoft όμως θα συνεχίσει να υποστηρίζει την έκδοση 9 κανονικά. Όπως και τα Windows XP δεν αναφέρονται στην λίστα καθώς δεν θα λαμβάνουν πλέον νέες ενημερώσεις, και οι χρήστες αυτών θα πρέπει να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους ταχύτατα.

Για όσους χρησιμοποιούν παλιές εκδόσεις του φυλλομετρητή μπορείτε να αναβαθμίσετε δωρεάν από το Windows Update ή από την επίσημη σελίδα του ΙΕ και μπορείτε να διαπιστώσετε την εξέλιξη και την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα του Internet Explorer που τον καθιστά τον πιο γρήγορο και ασφαλέστερο φυλλομετρητή για περιβάλλον Windows.