Η είδηση «νέα εφαρμογή για το youtube» σίγουρα αρχικά δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον σε ένα χρήστη Windows phone, καθώς το store έχει κατακλυστεί από τέτοιες εφαρμογές. Όλα, όμως, μπορούν, να αλλάξουν όταν την κατασκευή μιας τέτοιας εφαρμογής αναλάβει η Geek Industries. Το όνομα της εταιρίας στους περισσότερους μπορεί να μην λέει πολλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αξιόλογη εταιρία, που έχει δώσει αρκετές καλές εφαρμογές, με κορυφαία το Phonly, ίσως τον πιο γνωστό feedly client σε Windows Phone.

Πρόκειται λοιπόν για το Toib, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη επίσημα στο Store, αφού όπως αφήνει να εννοηθεί και το beta δίπλα από το όνομά του, βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση. To WP Hermes, όμως, έχει τις τελευταίες ημέρες την δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής και μετά από αρκετό… ψαχούλεμα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα πρώτα στοιχεία.

Το Toib, λοιπόν, είναι σχεδιασμένο στα πλαίσια του Phonly και όποιος γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του τελευταίου, τότε θα βρεθεί σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Η πλοήγηση στην εφαρμογή είναι αρκετά απλή, καθώς οι κυριότερες χρήσεις που υπάρχουν και στην desktop έκδοση της ιστοσελίδας (δημοφιλή, συνδρομές, playlist, παρακολουθήστε αργότερα) βρίσκονται σε ξεχωριστές καρτέλες και ουσιαστικά από την στιγμή που θα κάνετε σύνδεση με τον λογαριασμό σας στο YouTube, με μια απλή κίνηση αριστερά ή δεξιά, θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στα βίντεο που σας ενδιαφέρουν.

WP_20140317 2

WP_20140317 1

 

Μέσα από τις επιλογές της εφαρμογής θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε το θέμα (για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο το light, σε ένα όχι και τόσο φωτεινό και δαπανηρό σε μπαταρία άσπρο), την επιλογή να τρέχει η εφαρμογή στο background, ώστε να ενημερώνει το tile της εφαρμογής (επιλογή που για την ώρα δεν λειτουργεί) και το αν θέλουμε το tile να είναι ίδιο χρώμα με το γενικό θέμα μας. Επιπρόσθετα, υπάρχει η λειτουργία σύνδεσης με τον λογαριασμό Buffer μέσω της ίδιας εφαρμογής. Το tile της εφαρμογής υπάρχει και στα τρία γνωστά μεγέθη (μικρό, μεσαίο, μεγάλο), αλλά για την ώρα και από την στιγμή που δεν είναι ακόμη εφικτή η ανανέωσή τους μέσω των βίντεο που έχουμε επιλέξει, δεν αποτελούν κάτι το αξιοσημείωτο.

WP_20140317 3

WP_20140317 5

 

Όσον αφορά στο βίντεο, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ποιότητα του αναπαραγόμενου αρχείου, να αφήσει εύκολα το σχόλιο του, αλλά και να δει άλλα σχετικά με το θέμα βίντεο. Μια επίσης πολύ ωραία επιλογή, είναι η δυνατότητα του να καρφιτσώσεις ένα βίντεο στην αρχική οθόνη, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό, αλλά και να υπάρχει μια ακόμη…. πινελιά παραμετροποίησης, καθώς στο tile που δημιουργείται, δεν υπάρχουν κάποια γράμματα, παρά η εικόνα του βίντεο.

WP_20140317 4WP_20140317 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WP_20140317 8

WP_20140317 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε γενικές γραμμές το Toib beta είναι μια εφαρμογή που κερδίζει τον χρήστη σε σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές με το εύκολο περιβάλλον λειτουργίας, ενώ η χρήση του buffer σίγουρα θα της δώσει ένα επιπλέον κοινό. Τα προβλήματα σίγουρα και υπάρχουν, αφού πρόκειται για μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής. Αν, όμως, καταφέρει να τα βελτιώσει μέχρι την κυκλοφορία της εφαρμογής, τότε σίγουρα κανείς δεν θα ψάχνει την επίσημη εφαρμογή.