Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικές ημέρες, το Facebook έκανε διαθέσιμη την εφαρμογή Facebook Messenger για όλα τα windows phone 8. Έτσι, έπειτα από αρκετές ώρες παρατηρήσεων και… τσαταρίσματος, ήρθε η ώρα να δούμε τι μας προσφέρει η νέα εφαρμογή για την δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά λοιπόν, την εισαγωγή των στοιχείων του λογαριασμού Facebook, ώστε να συνδεθεί η εφαρμογή με το προφίλ, μπορούμε κατευθείαν να δούμε τις διαθέσιμες επιλογές. Η εφαρμογή είναι χωρισμένη σε τρεις καρτέλες, με την πρώτη να δείχνει το ιστορικό των συνομιλιών μας, την δεύτερη τους φίλους μας στην εφαρμογή (με τον ίδιο τρόπο αναζήτησης που υπάρχει και στις τηλεφωνικές επαφές), ενώ η τρίτη τους φίλους που είναι συνδεδεμένοι και αν είναι από υπολογιστή ή, μέσω Facebook Messenger.

tile3

Από την τρίτη σελίδα μπορούμε επίσης να ορίσουμε αν το προφίλ μας στο Facebook θα είναι ενεργό ή ανενεργό, με την πρώτη επιλογή να μας επιτρέπει να δούμε τους φίλους που είναι συνδεδεμένοι, ενώ την δεύτερη όχι.

 messenger5

Ξεκινώντας την χρήση της εφαρμογής, όλα είναι αρκετά γνώριμα καθώς μπορεί να έχει σχεδιαστεί στο στυλ των windows phone εφαρμογών, αλλά έχει την ίδια δομή που έχει και στα υπόλοιπα λογισμικά και ουσιαστικά δεν θα δυσκολέψει κάποιον παλιό χρήστη.

Από τα θετικά που έχει η εφαρμογή σε σχέση με την χρήση του ενσωματωμένου τσατ είναι ότι μπορούμε να δούμε το ιστορικό της συνομιλίας ανεξάρτητα την συσκευή που έγινε αυτή, η έναρξη ομαδικών συνομιλιών, ενώ διαθέσιμη είναι πλέον και η αποστολή stickers. Το θετικό, μάλιστα, είναι πως όλα τα διαθέσιμα stickers, τόσο τα εγκατεστημένα, όσο και αυτά που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης, είναι δωρεάν.

 messenger4

 

Επιπρόσθετα είναι πλέον δυνατή η ενημέρωση για το πότε ο παραλήπτης διαβάζει το μήνυμα, αλλά και η δυνατότητα να απενεργοποιούμε συνομιλίες. Και εκεί υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές. Να απενεργοποιήσουμε μια συνομιλία (να μην δεχόμαστε μηνύματα) μέχρι να την ενεργοποιήσουμε ξανά, να την απενεργοποιήσουμε για μια ώρα ή, μέχρι τις 8 το πρωί.

 WP_20140309 3

Οι ειδοποιήσεις των μηνυμάτων λειτουργούν αρκετά καλά και εμφανίζονται ακόμη και όταν η εφαρμογή είναι κλειστή. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger, καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις τόσο μέσω των μηνυμάτων του κινητού (Ρυθμίσεις – μηνύματα – Χρήση της συνομιλίας του Facebook), όσο και από την εφαρμογή του Facebook (μέσα στην εφαρμογή επιλέγετε Ρυθμίσεις – Ειδοποιήσεις και απενεργοποιείτε την επιλογή Μηνύματα), ώστε να λαμβάνετε λιγότερα notifications.

Τέλος, όσον αφορά στα live tiles, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα για χρήση και των τριών μεγεθών (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) που παίρνει το χρώμα του θέματος που είναι ρυθμισμένο το κινητό, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στο μεγάλο μέγεθος είναι δυνατή η προεπισκόπηση μηνυμάτων.

tile2

Σε γενικές γραμμές το Facebook messenger αφήνει στον χρήση μια ευχάριστη εικόνα, αλλά και μια εικόνα ασφάλειας, αφού του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το Facebook από ένα γνώριμο περιβάλλον. Όλα τέλεια μπορεί να μην είναι αφού υπάρχουν ελλείψεις (όπως για παράδειγμα η αποστολή ηχογραφημένων μηνυμάτων και οι βίντεο-κλήσεις), αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια εφαρμογή στην πρώτη της κιόλας έκδοση και σίγουρα θα δούμε βελτιώσεις με κάποιο update. Η ουσία είναι ότι το πρώτο βήμα έγινε και είναι θετικό.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν το Facebook Messenger από το store

Windowsphonestore

Photo Source: Windows Phone Store

 

(Για τους χρήστες της νέας μας εφαρμογής πατήστε να δείτε το άρθρο στην ιστοσελίδα μας για να σας εμφανιστούν οι σύνδεσμοι)