Το πρώτο update των Windows 8.1 αναμένεται μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο, χωρίς όμως την προσμονή για μεγάλες αισθητικές και λειτουργικές αλλαγές. Οι τελευταίες, παρόλα αυτά, εικόνες που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο μαρτυρούν μια σημαντική αλλαγή: την εμφάνιση συντομεύσεων των metro εφαρμογών, αυτών δηλαδή που βρίσκονται και λειτουργούν παράλληλα στη νέα Έναρξη των Windows, στην Επιφάνεια Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εικόνα της διαρροής απεικονίζει το εικονίδιο του Store καρφιτσωμένο στην Γραμμή Εργασιών (task bar) στο κάτω μέρος της Επιφάνειας Εργασίας, δε δίνεται όμως ξεκάθαρη πληροφορία για το κατά πόσο θα είναι δυνατή η χρήση των Metro εφαρμογών στην Επιφάνεια Εργασίας, πιθανότερη θεωρείται η απλή προσθήκη συντομεύσεων, ώστε να προσφέρεται στον χρήστη η ελεύθερη επιλογή να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή ποιες εφαρμογές βρίσκονται σε λειτουργία, μέσα από την ανάλογη ρύθμιση στο μενού των Ιδιοτήτων της Γραμμής Εργασιών (το οποίο εντοπίζεται με δεξί κλικ πάνω στη Γραμμή Εργασιών και επιλογή τις κατηγορίας “Ιδιότητες”).

W81Update1Registry                                                          W81Update1Taskbar

Τα επιπλέον στοιχεία των εικόνων διαρροής είναι πως το build, από το οποίο εξήχθησαν οι πληροφορίες, φέρει την ονομασία “Windows Build 6.3.9600.16596.WINBLUES14_GDR_LEAN.140114-0237”, αφορά δε στην Professional έκδοση των Windows 8.1, το τελικό αποτέλεσμα προς διάθεση στο κοινό ενδέχεται να φέρει και επιπλέον αλλαγές, οι οποίες δεν γνωστοποιούνται ακόμα.

Ο Απρίλιος βρίσκεται αρκετά κοντά χρονικά, επομένως όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη νέα αυτή αναβάθμιση θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. μέχρι και την τελική διάθεσή του, το WP Hermes θα σας κρατά ενήμερους για καθεμία από αυτές.

Source: Wzor| Via: WP Central

(Για τους χρήστες της νέας μας εφαρμογή πατήστε να δείτε το άρθρο στην ιστοσελίδα μας για να σας εμφανιστούν οι σύνδεσμοι)