Our Rating

Σχέση τιμής/απόδοσης: 8/10 (20€)

Like  2076 1

Τα smartphones αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητας για την επικοινωνία, ενημέρωση και διασκέδαση εκατομμυρίων ανθρώπων, η συνεχής ροή πληροφοριών προϋποθέτει και μεγάλα ποσά ενέργειας. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η ηλεκτρική ενέργεια που συσσωρεύεται στις μπαταρίες των κινητών μας δεν επαρκεί, σε στιγμές και σε σημεία μη κατάλληλα για επαναφόρτιση ; Τη λύση προσφέρει η Nokia με τους φορτιστές με κωδική ονομασία DC-18.

Σχεδιασμός 8/10

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των συσκευών Lumia της Nokia είναι τα διαφορετικά, έντονα χρώματα. Σε αυτό το πνεύμα κατασκευάστηκε και ο φορητός φορτιστής DC-18, διατηρώντας αυτή την πολυχρωμία, κατασκευασμένος σε τετράγωνο σχήμα 57×57 χιλιοστά, με 14,9 χιλιοστά πάχος, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 65 γραμμάρια μόλις. . Οι χρωματικές επιλογές είναι λευκό, κόκκινο, κίτρινο και γαλάζιο. Η επιφάνειά του είναι γυαλιστερή και όχι ματ, όπως ίσως θα ήταν προτιμότερο. Στο δεξί και πάνω μέρος του φορτιστή εντοπίζεται μια εσοχή, η οποία περιέχει ένα μικρού μήκους καλώδιο, ικανό να εξέρχεται και να εισέρχεται αναλόγως, ανά πάσα στιγμή, όταν υπάρχει η ανάγκη φόρτισης. Στο κάτω και δεξί μέρος της συσκευής βρίσκεται η micro-USB θύρα μέσω της οποίας επαναφορτίζεται ο ίδιος ο φορτιστής. Η μια τετράγωνη πλευρά φέρει το λογότυπο της Nokia ενώ η άλλη το ανάγλυφο σχήμα μιας μπαταρίας, μέσα στο οποίο υπάρχουν τέσσερα μικροσκοπικά LED ένδειξης.

WP_20140123_19_42_06_Pro

Hardware 8/10

To πολύχρωμο πλαστικό κέλυφος του φορτιστή DC-18 περιλαμβάνει μία μπαταρία, χωρητικότητας 1720 mAh και τεχνολογίας ιόντων λιθίου. Η τάση εισόδου και εξόδου του φορτιστή είναι στα 5 V και το ρεύμα εισόδου και εξόδου της τάξης των 500 και 600 mA αντίστοιχα. Δεν υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης αυτής της μπαταρίας. Ο φορτιστής είναι ικανός να προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια φόρτισης, όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να επαναφορτίσει ένα οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα φόρτισης μέσω micro-USB θύρας, εκτός αυτών της Nokia (Samsung, Sony, HTC, Blackberry). Το LED indicator ενεργοποιείται κάθε φορά που εισέρχεται και εξέρχεται το καλώδιο φόρτισης, το οποίο καταλήγει σε micro-USB βύσμα, δηλώνοντας έτσι την ενεργή κατάσταση του φορτιστή αλλά και το ποσό ενέργειας που απομένει κάθε φορά στη μπαταρία του.

WP_20140123_21_18_17_Pro

Μπαταρία 7/10

Η μπαταρία των 1720 mAh είναι σε θέση να επαναφορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο κατά τέτοιο ποσοστό ανάλογο με τη χωρητικότητα της μπαταρίας αυτής της συσκευής και της χρήσης που ενδέχεται να γίνεται κατά τη διαδικασία επαναφόρτισης. Για παράδειγμα, ένα Nokia Lumia 925, με μπαταρία χωρητικότητας 2000 mAh, είναι ικανός να το φορτίσει από το ~10% έως το 50% σε μία μόλις ώρα, χωρίς να  γίνεται κάποια ιδιαίτερη ενεργοβόρα χρήση (κλήσεις, browsing κτλ) στο διάστημα αυτό, ενώ ένα Nokia Lumia 820, με μπαταρία χωρητικότητας 1500 mAh και σε ανάλογες συνθήκες, από το ~10% έως το 60% μέσα στην αντίστοιχη ώρα. Στην περίπτωση του Lumia 925, ο φορτιστής δεν είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία της συσκευής από το μηδέν, μιας και υπολείπεται σε χωρητικότητα ενώ η παράλληλη ενεργή κατάσταση της συσκευής καταναλώνει μέρος της ενέργειας που προσφέρεται. Ο ίδιος μπορεί να απαιτήσει έως και 4 ώρες για την πλήρη φόρτισή του. Σε κάθε περίπτωση και για τα δεδομένα ενός απόλυτα φορητού φορτιστή, η φόρτιση γίνεται με ικανοποιητική ταχύτητα και ασφάλεια.

Χειρισμός/Φορητότητα 9/10

Ο φορτιστής DC-18 της Nokia προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται, φόρτιση ανά πάσα στιγμή και σε κάθε σημείο. Το μέγεθος και το βάρος του είναι τα πλέον κατάλληλα για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση, ενώ η φόρτιση απαιτεί μονάχα την εξαγωγή του μικρού καλωδίου από το άκρο του φορτιστή και τη σύνδεση αυτού στην micro-USB θύρα της υπό φόρτισης συσκευής. Η συστοιχία ενδεικτικών LED, επιπλέον, προσφέρει κάθε στιγμή την ικανότητα διάγνωσης του κατά πόσο και πότε ο ίδιος ο φορτιστής χρειάζεται επαναφόρτιση. Η φόρτιση του DC-18 μπορεί να γίνει με φορτιστή της Nokia αλλά και οποιονδήποτε εγκεκριμένο φορτιστή ενός εκ των προαναφερθέντων κατασκευαστών.

WP_20140123_21_22_13_Pro

Αξεσουάρ 8/10

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται επιπλέον τα κατάλληλα εγχειρίδια χρήσης καθώς κι ένα μικρού μήκους καλώδιο σύνδεσης micro-USB σε USB, στο ίδιο χρώμα με αυτό του φορτιστή.

 Τελικό αποτέλεσμα:80/100

Σχέση τιμής/απόδοσης: 8/10 (20€)

Συμπέρασμα

Για όσους από εμάς τους die-hard χρήστες ενός smartphone αλλά και για τον καθένα που μπορεί να ταξιδεύει ή να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση στην καθημερινότητά του, ο φορτιστής DC-18 της Nokia αποτελεί ένα κατάλληλο και απαραίτητο βοήθημα ενέργειας, όταν αυτή δεν προσφέρεται από πουθενά αλλού. Το WP Hermes σας προτείνει να τολμήσετε: διαλέξτε ένα έντονο χρώμα κι εσείς, ίσως σας φτιάξει τη διάθεση !

(Για τους χρήστες της νέας μας εφαρμογής πατήστε να δείτε το άρθρο στην ιστοσελίδα μας για να σας εμφανιστούν οι σύνδεσμοι)